Parteneriate

Gradinita Rio2 se implica activ in incheierea de parteneriate educationale cu diferite institutii culturale, nonguvernamentale, sociale, cu scopul de a completa educatia oferita doar in cadrul institutionalizat. Prin aceste parteneriate, se desfasoara periodic programe educationale la care participa nu numai prescolarii Rio2, dar si cei din scolile partenere.
Parteneriatele educationale facilitează realizarea unor proiecte prin care prescolarii au posibilitatea să asimileze experiente noi, sa își perfecționeze și să pună în practică achizitiile, să participe la competiții, excursii, schimburi de experiențe, socializând și perfecționându-și  competențele de comunicare.
Proiectarea şi implementarea unor activităţi extracurriculare şi extraşcolare, în gradinita şi în comunitate, pe baza proiectelor şi parteneriatelor dintre copii, profesori şi membri ai comunităţii locale este o necesitate a activităţii didactice.
Prin incheierea de parteneriate cu comunitatea urmarim:
împletirea teoriei cu practica, prescolarii constatând că ceea ce învaţă la gradinita poate fi aplicat în cadrul unei acţiuni concrete;
acţiunile dezvoltă la copii empatia, responsabilitatea faţă de semenii lor;
se creează legături la nivelul comunităţii;
se stimulează gândirea critică;
se educă percepţia multiculturalităţii;
se dezvoltă stima de sine şi devotamentul pentru ideile civice.
Parteneri Rio2:
ISMB Sector 6
USAMV Bucuresti
UMF Carol Davila
Teatrul de Animatie “Tandarica”
Centrul de recreere si dezvoltare personala “Conacul Golescu Grant”
Politia Locala Sector 6
Statiunea didactica Belciugatele
Children Tour
Sportychoco
Club Inot Swimming Team